Hard water
Het water wat door de Nederlandse leidingen stroomt is hard water. Vergeleken met andere (Europese) landen is het Nederlandse leidingwater relatief zacht water. Echter, als we naar de hardheid kijken, wordt het water beschouwd als hard water. De waterhardheid wordt in Nederland gemeten in Duitse graden (dH). Met hard water wordt bedoeld een hoog gehalte aan de mineralen Calcium en Magnesium. Een waterhardheid van 8 – 12 dH kan worden gezien als gemiddeld. Door het gebruik van een waterontharder kan de waterhardheid tot wel 0 dH worden teruggebracht.
Kortere levensduur huishoudelijke apparaten
Een van de gevolgen van kalkaanslag is dat huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser, waterkoker, koffiezetapparaat en andere apparaten die met of op water werken minder lang meegaan door kalkaanslag. Het kalk hoopt zich gedurende de jaren op in het apparaat, waardoor het apparaat er na een verloop van tijd mee zal stoppen of minder goed zal gaan werken.
Huishoudelijke apparaten werken minder efficiënt
Verder heeft kalk ook een negatief effect op de efficiëntie van de werking van de apparaten. De ophoping van kalk in het apparaat heeft als gevolg dat het apparaat harder moet werken om het gewenste effect te krijgen. Dit kost het apparaat natuurlijk meer energie en dat zult u ook terugzien in de energierekening. Doordat apparaten zonder kalkaanslag efficiënter werken, heb je een lager verbruik van stroom en dus ook lagere maandelijkse kosten.
Informatie over waterontharders
Recente berichten
Overige informatie
Ook toe aan een waterontharder?
Neem vandaag nog contact met ons op.
Hoog verbruik van schoonmaakmiddelen
Kalkaanslag in huishoudelijke apparaten kan hoge kosten met zich meebrengen. Dat komt doordat je meer schoonmaakmiddelen en zeep gebruikt. Bij een waterhardheid van 10 dH, wat een vrij gemiddelde waterhardheid is in Nederland, heb je bijna twee keer zoveel wasmiddel nodig als bij 0 dH. Op jaarbasis kan dit oplopen tot wel €400,-.
Kalk op kranen, ramen en tegels
Hard water met veel kalk laat vaak een witte laag kalk achter op de ramen en tegels van de badkamer. Dit ziet er natuurlijk niet fraai uit en kan erg onhygiënisch ogen. Daarnaast veroorzaakt hard water ook veel kalkaanslag op kranen en de douchekop. Een ander bijkomend nadeel is dat bestaande kalk gemakkelijk nieuwe kalk aantrekt, waardoor de kalkaanslag alleen maar meer wordt. Het schoonmaken ervan neemt weer veel tijd in beslag en daar zit je niet op te wachten.
Kalkaanslag zorgt voor een droge huid
Hard water bevat veel calcium en magnesium. De concentratie van deze mineralen in hard water is hoog en zorgt daarom voor huidirritatie. De reden hiervoor is het feit dat er tijdens het douchen of baden de poriën in onze huid open gaan staan. De harde mineralen dringen vervolgens de huid binnen en zorgen voor irritatie. Indien u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis, dan zult u nog meer last hiervan hebben door hard water. De huid zal dan droog en trekkerig aanvoelen waardoor je uiteindelijk last hebt van irritatie van je huid en jeuk.
De oplossing tegen kalkaanslag
Al deze negatieve gevolgen van kalkaanslag kunnen worden voorkomen door het gebruik van een waterontharder. Een waterontharder haalt het calcium en magnesium uit het water, waardoor het water zacht wordt en dus geen (of aanzienlijk minder) kalk bevat. Dit is niet alleen beter voor je huishoudelijke apparaten, maar ook beter voor je portemonnee en je huid en haar. Verder scheelt het je ook nog eens veel uren aan schoonmaken. Doordat de waterontharder een slim en een duurzaam apparaat is, heb je tot wel 25 jaar profijt ervan, indien je de waterontharder goed weet te onderhouden.
Waterontharder geschikt voor jouw thuissituatie
Ben je geïnteresseerd geraakt in een waterontharder? Wij hebben verschillende waterontharders in ons assortiment, geschikt voor zowel kleine gezinnen (tot 2 personen) als grote gezinnen (4+ personen). Of heb je vragen of deskundig advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.